Valet ett vägval mellan humanism eller ett steg bakåt

Valet 9 september 2018 handlar om vägval. Ett vägval mellan humanism och demokrati, eller ett steg tillbaka i historien, menar Mattias Benke (S), fullmäktigekandidat Söderhamn.

Fredagen den 17 augusti stod jag på gågatan i Söderhamn o lyssnade på Alternativ för Sverige, AFS. Hade inte hört dem agitera tidigare, utan bara läst om dem o sett på nyheterna om dem. Från första stund som jag hörde dessa välkammade och skjortprydda män kände jag en avsmak från 1930-talet.

Jag har idag varit i allmänhetens tjänst som förtroendevald i kommun och eller landsting i 30 år och hoppades att Ny Demokrati och faktiskt Sverigedemokraterna skulle vara en övergående period. I Sverige har vi historiskt klarat av ,dessa för mig som troende på demokratin , avarter. Men så fel man kan ha. Det räcker inte med NMR som med våldsamma medel vill ta oss tillbaka till 1930-talet, de har hittills misslyckats.

Det finns även två ”demokratiska” partier, Alternativ för Sverige (AFS) som med parlamentariska medel har samma mål. Valet den 9 september 2018 handlar lika mycket om historieskrivning som om vilken politik vi ska driva på alla nivåer i Sverige. Vi har AFS och SD på ena sidan, med stöd av till exempel NMR, mot oss demokratiska partier som tror på allas lika värde och demokrati, humanism. Jag är demokratisk socialist för att jag tror på att staten, det vill säga att vi tillsammans kan fördela de ekonomiska tillgångarna så att ingen behöver lida.

Det betyder för mig att vi kan se till att alla som i dag, bor inom Sveriges gränser, oavsett svensk till hävd och födsel eller inte har samma möjligheter eller rättigheter. Låt er inte luras av AFS rasistiska agitation och SD:s light version av detsamma. Skulle de komma till de beslutande borden skulle vi till slut se 1930-talet igen. Det har vi redan gjort upp med. När ni 9 september lägger er röst, lägg den på ett demokratiskt parti, lägg din röst på socialdemokrater.

Mattias Benke (S)

kandidat kommunfullmäktige Söderhamn

facebook Twitter Email